Stef Ekkel

Stef Ekkel boek je bij Cappies Entertainment!

Stef ontving vele prijzen, werd genomineerd voor een Edison en ontving gouden platen voor o.a. “De Woonboot” en “Liever te dik in de kist”.

Stef werd geboren op 9 augustus 1980 op de Plantage 7 in het hartje van Kampen waar zijn ouders destijds de uitbaters waren van het gezellige Café de Boterton. In het café en in huis werd bijna niets anders gedraaid als Nederlandstalige muziek en het Nederlandse lied werd Stef dan ook met de paplepel ingegoten.

Na zijn schooltijd ging Stef werken bij zijn ouders in het café en zong daar regelmatig achter de bar om de klanten te vermaken. Op verzoek van de klanten nam Stef daarom een CD op in eigen beheer, maar niet met de intentie om hiermee een zangcarrière op te starten. Echter was dit wel de eerste stap in zijn inmiddels ruim 22 jarige carrière, want na het uitbrengen van deze CD kreeg Stef het aanbod van een kennis om een “eigen” liedje op te gaan nemen. Dit liedje “Op ’n terrasje” werd landelijk opgepikt en stond uiteindelijk 8 weken lang in de Nederlandse TOP 20.

In diezelfde periode werd Stef gevraagd voor zijn allereerste optreden en op 29 april 1998 was het dan ook dat Stef zijn eerste eigen optreden gaf in Snookercentrum de Hagen in Kampen. Al snel volgden er meer optredens en kwam er vraag naar meer eigen liedjes en Stef besloot om nogmaals een CD op te gaan nemen in eigen beheer. Maar voordat deze CD officieel uitkwam kreeg Stef een platencontract aangeboden door Berk Music te Eindhoven en hiermee werd zijn zangcarrière officieel een feit.

De doorbraak voor Stef!

Na vele succesvolle singles brak Stef Ekkel in 2006 landelijk door met zijn hit “De Woonboot”. Van grachtengordel tot bierpaleis, iedereen zingt de plaat mee!

Bijzonder is zijn duet met Johnny Hoes van diens grote hit ‘De Smokkelaar’. Johnny noemt Stef een waardige opvolger, het is de laatste notering van Johnny Hoes in de Single Top 100.

In 2016 neemt hij samen met René Karst de hit ‘Liever Te Dik In De Kist’ op. De plaat bereikt de eerste plaats in het Jaaroverzicht van Sterren.nl en is daarmee de populairste Nederlandstalige plaat van 2016. De zomerhit van 2016 was “Liever te dik in de kist”. Deze monsterhit blijft ongekend populair. Momenteel staat de teller van YouTube op ruim 12 miljoen views en ook op Spotify is het nummer een ongekend succes!

Inmiddels heeft Stef zijn 2e Best Of album uitgebracht met daarop zijn 40 grootste hits!

Ook zijn laatste single “Zomer in m’n hart” slaat weer super goed aan en mag weer toegevoegd worden aan de lange reeks successen in Stef zijn carrière.

Inmiddels is Stef een van de meest geboekte artiesten van Nederland en met zijn unieke eigen stemgeluid weet hij er overal weer een feestje van te maken.

Meer info over Stef Ekkel of direct een optie plaatsen?