Danny de Munk

Danny de Munk boek je bij Cappies Entertainment

Danny de Munk werd op 12 jarige leeftijd gekozen na de vele audities voor de nieuwe film Ciske de Rat. Om de rol van Ciske Vrijmoeth (Ciske de Rat) te spelen.

Dick van der Velde was de allereerste, in de versie van Ciske de Rat die in 1955 uitkwam. Hij gaf voor de camera gestalte aan het straatschoffie Ciske de Rat. In 1982 vond producent Wim Verstappen het tijd om te beginnen aan een nieuwe versie van dit jaren vijftig-speelfilmsucces. Dus moest er ook een nieuwe Ciske komen. Een jonge knaap die het publiek van groot tot klein voor zich zou weten te winnen. Verstappen stapte naar Prive en liet het weekblad een advertentie plaatsen waarin nieuwe Ciskes werden gevraagd zich aan te melden. Het resultaat bestond uit een stapel van drie-en-een-half duizend aanmeldingen. Regisseur Guido Pieters selecteerde uit dit aanbod zo’n duizend jonge sterren in spe, die werden uitgenodigd om naar het Amsterdamse hotel Krasnapolsky te komen.

Een grote omslag in de carrière van Danny kwam door de rol van Marius in de musical Les Miserables in 1991.Danny speelde Marius dermate overtuigend, de start van een nieuwe carrière als musicalacteur was begonnen. Danny schitterde in diverse hoofdrollen in meer dan 12 Nederlandse musical producties.

Dertig jaar na het grote succes van ‘Verdomd Alleen’ verbaast Danny vriend en vijand door zijn medewerking aan het programma ‘Ali B op Volle Toeren’. Tijdens het programma vertolkt Danny op geheel eigen wijze, en recht uit het hart, een imponerende versie van het nummer ‘Tuig van de Richel’ . Binnen een aantal dagen staat ‘Tuig van de Richel’ op de felbegeerde nummer 1 positie. Nederland ontwaakt en het levenslied krijgt opnieuw een gezicht!

In maart 2013 komt het langverwachte jubileum album uit, getiteld ‘Mijn Levenslied’. Met dit album wil Danny de Munk terug naar zijn roots: het levenslied. De combinatie van de tekst en blues op dit album vormen een muzikale weerspiegeling van Danny’s leven en gevoel anno 2013. Dit is wie hij is en zo staat hij in het leven. Het jochie van de straat, een leven met een lach en een traan en vooral: recht uit het hart!

Danny de Munk is de garantie voor een feestje en is niet voor niks een van de populairste zangers van Nederland.

Meer info over Danny de Munk of direct een optie plaatsen?