Blinde ED

PARTY PEOPLE…. BLINDE ED ROCKS!

Blinde ED is al jaren actief in het muziekwereldje en sinds zijn optreden in de X-Factor, waar hij het tot de kwartfinale schopte, wereldberoemd in Nederland. Een goed feestje “ziet” ED altijd wel zitten, dus boek nu deze sympathieke zanger/toetsenman want: ED’s one-man-band ROCKS!

DE WONDERE WERELD VAN BLINDE ED!

Blinde Ed, dan nog Ed Ruyer “ziet” het levenslicht in de bruisende metropool Amersfoort. Hij wordt geboren in een muzikale familie en als kind al is het Ed’s droom om muzikant te worden Zijn moeder speelt accordeon en, heel hip in de seventies, elektronisch orgel. Op zijn 5e vindt Ed de weg naar het orgel en vanaf dan gaat het hard. Omdat hij thuis nogal veel schade aanricht gaat hij van zijn 6e tot zijn 19e jaar naar het blindeninstituut waar veel aandacht wordt besteed aan muziek. Ed tackelt elk instrument waar een toets op te vinden is; piano, keyboard, synthesizer, accordeon, melodica, klavecimbel, harmonium en typemachine. Op het blindeninstituut speelt hij in een aantal bands, volgt een opleiding tot pianostemmer en leert blind typen. Ed vindt vrouwen leuker dan leren. Hij verlaat vroegtijdig het instituut en stort zich in het ruige nachtleven. Hij dompelt zich onder in een bestaan van seks, drank en rock´n roll om zijn toch al rauwe stem bij te schaven. Muzikant zijn is handig, je krijgt méér bier, scoort beter bij de meiden en je kunt lekker interessant doen in de kroeg. Er volgen een aantal bands. De belangrijkste; The Defenders, The Blind and the Beautiful en Ed and the Disciples of Rock. Naast de bands treedt hij steeds vaker solo op en ontwikkelt zich tot allround toetsenman, zanger en partyanimal.

BLINDE ED IN DE MEDIA!

In de jaren 1991 tot 1993 neemt hij, bij oma in de keuken, drie cassettebandjes op, wat toen modern was. Een aantal jaren later wordt de CD Ed Rocks uitgebracht en speelt Ed op het Zwarte Cross festival. De sound wordt steviger dan voorheen. In combinatie met Ed’s unieke feature, improvisatie en verzoeknummers op afroep, zorgt dat voor zo’n 100 tot 120 optredens per jaar. In kroegen en op festivals schuurt Ed de planken kaal met zijn rauwe stem. Op radio (3FM, 538, Qmusic etc.) en TV (X-factor etc.)  is hij regelmatig te vinden.

Meer info over Blinde ED of direct een optie plaatsen? Klik hier!