Huub Hangop

De carrière van de veelzijdige op 10 september 1960 te Hoeven (N.Br.) geboren zanger, entertainer, muzikant, DJ, tapdanser en presentator. Huub Hangop start rond 1970 in de garage van de familie Hangop met de playback band The Music Make Band.

In 1973 krijgt hij zijn eerste gitaarles en in 1977 worden de nep instrumenten vervangen door echte! Huub begint als toetsenist en zanger in Ora et Labora op bruiloften- en partijen. In 1979 wordt hij bassist bij de nederpunkband De Kondoomz en niet veel later leadzanger van de rock & rollband Herb Mews and the Mules (waarmee hij tot 1993 optrad). Ondertussen breekt hij in 1982 door met zijn eerste single “Wij hebben thuis een wasautomaat”. Het is de bekende ex-radio-DJ Willem van Kooten (Joost den Draaier), tevens platenbaas, die Huub dan in zijn stal haalt. In datzelfde jaar komt Huub in de finale terecht van de Frank Sinatra Imitatie-wedstrijd (met in de jury Hans Vermeulen en Henny Huisman). Dus zingen kan ie dan al.

Daarna volgt een stormachtige carrière met vele hitsingles. Zijn eerste cd-album verschijnt in 1993: “De Allerergste Van Huub Hangop”. Daaruit volgt komt z’n eerste hit-notering met “Wat ben Je Lelijk Van Dichtbij”. Huub wordt elk jaar populairder met veel optredens in binnen- en buitenland, op de nationale televisie en hij wordt zelfs televisiepresentator (bij Veronica’s Call-TV in 1995 en 1996).

Mede dankzij radio-DJ Ruud de Wild wordt in 1999 de single: “Ik Wil Ook Zo’n Broek Met Van Die Zakken Aan De Zijkant” een kanjer van een hit. In 2006 wordt Huub advocaat, maar blijft wel gewoon platen uitbrengen, waaronder in 2007 het jubileum (mini-)album “Vijf Nieuwe Irritaties”. Als Huub in 2011 zijn toga aan de wilgen hangt, start hij een samenwerking met de bekendste feest-DJ van Nederland, DJ Maurice, en met Berk Music. Hiermee maakt hij wederom de gekste feestknallers, die je hoort op elk feest en natuurlijk met carnaval!

Meer info over Huub Hangop of direct een optie plaatsen?