Mooi Wark

In de blote kont!

In 1992 werd Mooi Wark opgericht door Henk Oosting en Bert Koops. Hun passie voor het populaire Normaal van Bennie Jolink was de aanleiding voor het tot stand brengen van de band. Tegenwoordig zijn die voetsporen niet meer zichtbaar want de band heeft tegenwoordig een eigen en herkenbaar Drents karakter. Nederland leerde Mooi Wark pas echt kennen door de nummers “Idioot”,” Bokkie of een Geittie”, “Achter de Tent” en natuurlijk “In de Blote Kont”.

Mooi Wark zag het levenslicht tijdens een optreden in een aflevering van de Muzementen van Jans Polling op Radio Drenthe. Publiek en media viel over hun heen. Tussendoor was het duo al aangevuld door drummer Arjan Elting en gitarist Bert Hoezen. Deze eenheid moest het doen in het begin en een budget was er niet echt. Ze moesten hun eerste album dus opnemen in een magazijn. De reacties waren echter uitermate positief en al die aandacht werd beloond in de vorm van een contract bij platenmaatschappij Telstar van Johnny Hoes.

Vanwege het uitblijven van succes werd het contract ontbonden en werd de druk op nieuwe materiaal groter. Dit leidde tot meningsverschillen in de band en het gevolg daarvan is een transformatie in de band. Bandleden kwamen en gingen en de lijst met ex-leden werd steeds langer.

Landelijke doorbraak!

Vanaf 2002 was de band aardig constant bezet en bestond onder andere uit William Bossong, Arnold Kuik en natuurlijk de doorgewinterde leadzanger/oprichter Bert Koops. Het resultaat van deze stabiliteit was de grote doorbraak met het nummer “Idioot”. Doordat DJ Stefan Leur lucht kreeg van de band ging hij de nummers van Mooi Wark veelvuldig draaien. Mooi Wark kreeg zo lokale bekendheid en werd een boel optredens aangeboden. Hun populariteit steeg de pan uit en ze kregen er niet genoeg van. Ze leverde Drenthe en ondertussen ook de rest van Nederland nog meer topnummers als “Bokkie of een Geittie”, “Achter de Tent” en natuurlijk de oorzaak van hun landelijke succes “In de Blote Kont”.

3FM & Paradiso!

Tegenwoordig is Mooi Wark regelmatig op bezoek bij Giel Beelen op 3FM en staan ze wekelijks de sterren van de hemel te spelen. Ze treden op met topartiesten als Frans Bauer enzovoort. Verder zijn ze geweest bij de Zwarte Cross, Paradiso en nog veel meer.

Op dit moment is de band bezet door de vaste drie: Bert, William en Arnold. Daarnaast is John Roffel achter het drumstel gekropen en is daar niet meer weg te slaan. Bij de optredens draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek. Hierdoor is elk optreden anders.

Meer info over Mooi Wark of direct een optie plaatsen? Klik hier!