Def Rhymz

Def Rhymz boek je bij Cappies Entertainment!

Def Rhymz de allergoeiste artiest en dat is hij zeker! Een ras echte entertainer die op de bekendste poppodia heeft opgetreden (Lowlands, Pinkpop etc.). Onderscheiden met maar liefst drie TMF-Awards is hij toch echt een bekende Nederlander geworden. En jawel ook meerdere malen in de Top 10 met natuurlijk ook nummer 1 Hits!

De eerste keer dat Def de smaak van de roem proefde was in 1993 toen hij als lid van Roots Syndicate vet scoorde met ‘Mockin’ Bird Hill’. Die eerste keer werd trouwens meteen een nummer 1 hit. Zulk succes smaakt naar meer, dat meer kwam pas vier jaar later, ‘Tralalaaa’ werd weer een nummer 1 hit, dit keer in Def’s geboorteland Suriname.

En plotseling viel alles op zijn plaats; de rapmuziek, daar was iedereen het nu wel over eens, was een blijvertje. Met name de Nederlandstalige rap had eindelijk een groter publiek bereikt, Def wist zijn jarenlange ervaring te verwerken tot een unieke act en… daarr was Topnotch, een klein platenlabel dat zich gedekt wist door een grote en dat met Extince en onlangs de verzamelaar ‘Alle 13 Dope’ duidelijk gemaakt dat graag een thuisbasis te zijn voor hip-hoptalent. Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Topnotch en Def was de single ‘Doekoe’. Een week maar stond ‘Doekoe’ op nummer 1, maar er was wel een Marco Borsato voor nodig om Def naar nummer 2 te duwen.

En toen was er dan het album, ‘De Goeiste’, en zo is het! Louter hits staan er op de plaat, ‘Doekoe’ natuurlijk en ‘Ziek’ en ook ‘De Bom’. Bijna alle nummers zouden zo de radio op en de hitparade in kunnen, ware het niet dat sommige teksten niet helemaal geschikt zijn voor uitzending overdag.

Als je Def Rhymz op de buhne bezig ziet dan zie je een man met onuitputtelijke energie, een elastieken lijf, een grote brok levenslust en….. een hyperactief libido. Een soort superman eigenlijk. De kans is ook groot dat je tijdens een optreden de beide gezichten van Def krijgt te zien; die met en die zonder haar. Die twee gezichten zijn een beetje symbolisch voor de muziek van Def Rhymz, aan de ene kant de clown en aan de andere, de kritische burger en verantwoordelijke vader. Def Rhymz is wel gek maar niet achterlijk. Want al staat hij vooral bekend om zijn ondeugende teksten en haantjesgedrag, de Rotterdammer heeft wel wat meer in zijn mars. Terwijl nummers als ‘Meisje’, ‘Voel’ en ‘Tralalaaa’ aanstekelijke melodieën combineren met grappige ‘rode oortjes’ teksten snijden nummers als ‘Wereldmensen’, ‘Politie Agent’ en ‘Wees Een Vader Voor Je Kind’ wel degelijk hout. Ook met een comedy sketch als ‘Roddelen’ laat Def merken dat hij echt wel weet dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is, ook niet in Nederland.

Van bedrijfsfeest tot aan festivals, Def Rhymz is elk weekend op verschillende podia in Nederland te vinden. En waarom? Omdat dit (ondanks de vele jaren dat hij dit doet) nog steeds zijn hobby is. Hij wil dan ook het liefst al zijn fans meenemen in zijn hobby. Wat gaat Def Rhymz verder doen? Lekker elke weekend optreden en misschien wel nog een paar nummertjes uitbrengen.

Meer info over Def Rhymz of direct een optie plaatsen?